Donald Trump moet bijna een miljoen dollar betalen aan Hillary Clinton

Gebruikersavatar
noumoe
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5550
Lid geworden op: 22 nov 2020 15:27
Contacteer:

Donald Trump moet bijna een miljoen dollar betalen aan Hillary Clinton

Bericht door noumoe »

https://www.ad.nl/buitenland/donald-tru ... ~a6f8829c/

Donald Trump moet bijna een miljoen dollar betalen aan Hillary Clinton
De Amerikaanse oud-president Donald Trump en een van zijn advocaten moeten een schadevergoeding betalen van bijna 1 miljoen dollar (ruim 900.000 euro) aan Hillary Clinton en leden van haar campagneteam wegens ongefundeerde beschuldigingen dat Clinton en haar team in 2016 probeerden de presidentsverkiezingen te manipuleren. De federale rechter in Florida legde deze straf donderdag op, nadat hij vorig jaar de aanklacht van Trump al had afgewezen.

Buitenlandredactie 20-01-23
EY2QJnzJ.jpg
In zijn motivatie schrijft rechter John Middlebrooks dat de zware sanctie gerechtvaardigd is, omdat Trump en zijn advocaten stelselmatig de rechtbanken misbruiken voor politieke spelletjes. ,,Deze zaak had nooit mogen voorkomen. De tekortkomingen als juridische klacht waren van meet af aan evident. Een verstandige advocaat zou hem niet hebben ingediend”, aldus Middlebrooks. Door dit toch te doen hebben Trump en zijn advocaat, Alina Habba, bijgedragen aan de ondermijning van de rechtsstaat.

De zaak draaide om het onderzoek dat de FBI in 2016 uitvoerde naar banden tussen Trumps campagneteam en Rusland. In zijn aanklacht beschuldigde Trump Clinton en haar team ervan hem zwart te maken en zo de verkiezingen te manipuleren. Trump en Clinton namen het in 2016 als presidentskandidaten tegen elkaar op.
Plaats reactie

Terug naar “Rechtzaken”