Balenciaga-baas zegt sorry voor campagne met knuffels in bondagetuigjes

Gebruikersavatar
noumoe
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5550
Lid geworden op: 22 nov 2020 15:27
Contacteer:

Balenciaga-baas zegt sorry voor campagne met knuffels in bondagetuigjes

Bericht door noumoe »

https://www.nu.nl/achterklap/6239983/ba ... igjes.html

Balenciaga-baas zegt sorry voor campagne met knuffels in bondagetuigjes
03 dec 2022
photo_2022-12-06_12-11-08.jpg
De creatief directeur van modehuis Balenciaga heeft excuses aangeboden voor de omstreden fotoshoot met kinderen met knuffels met bondagevoorwerpen. Demna Gvasalia spreekt in een bericht op Instagram van een "verkeerde artistieke keuze".
Het Spaanse modehuis kwam vorige week onder vuur te liggen vanwege een campagne waarin jonge meisjes te zien waren met knuffels in tuigjes en andere bdsm-attributen.

Op een van de foto's werd bovendien ingezoomd op een computerscherm waarop een document over een rechtszaak over kinderpornowetgeving te zien was.

Balenciaga bood na de commotie excuses aan, haalde de campagne offline en zei juridische stappen te ondernemen tegen de mensen die verantwoordelijk waren voor de set van de fotoshoot. "Het was ongepast om kinderen objecten te laten aanprijzen die niets met hen te maken hebben", zegt Gvasalia nu.

Balenciaga gaat zich inzetten voor bescherming van kinderen
De creatief directeur belooft iets te gaan bijdragen aan organisaties die zich inzetten voor de bescherming van kinderen. "Ik zeg sorry tegen iedereen die door de beelden is beledigd."

"Balenciaga heeft gegarandeerd dat er adequate maatregelen zullen worden genomen, niet alleen om soortgelijke fouten in de toekomst te voorkomen, maar ook om op alle mogelijke manieren verantwoordelijkheid te nemen voor de bescherming van het welzijn van kinderen."
Plaats reactie

Terug naar “FashionArtGate”