WetVerplaatsingBevolking

Gebruikersavatar
noumoe
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5550
Lid geworden op: 22 nov 2020 15:27
Contacteer:

WetVerplaatsingBevolking

Bericht door noumoe »



Draad - Er is veel te doen over de #WetVerplaatsingBevolking uit 1952 die nu uit de kast getrokken is om WEER grondrechten in te kunnen perken van Nederlanders. Is dit überhaupt nodig? Wat houdt het in? En wat zou er kunnen gebeuren? Ik zocht het uit en zet het op een rij.

1. Vorige week kondigde Staatssecretaris van Asielzaken Eric van der Burg aan dat het Staatsnoodrecht in werking gesteld werd. Dit Staatsnoodrecht is een paraplubegrip voor allerlei wetten in het geval van buitengewone omstandigheden, waaronder ook de #WetVerplaatsingBevolking.

2. In december 2021 kwam de Vrije Universiteit met een rapport waarin ze zeiden dat dit Staatsnoodrecht niet meer bij deze tijd past. Het moet aangepast worden omdat crises zich o.a. niet meer beperken tot de landsgrenzen. (dit is belangrijk!)
https://www.wodc.nl/actueel/nieuws/2021 ... -deze-tijd

3. Op 31 maart 2022 werd er per Koninklijk Besluit aangekondigd dat artikel 2c en 4 van de #WetVerplaatsingBevolking in werking zouden worden gesteld. Dit omdat er een te grote toestroom ontheemden uit Oekraïne zou zijn. https://zoek.officielebekendmakingen.nl ... 2-133.html

4. Het Staatsnoodrecht en dus ook de #WetVerplaatsingBevolking geldt bij oorlog, oorlogsgevaar of daaraan verwante buitengewone omstandigheden BINNEN de landsgrenzen. In deze wet zijn bepalingen vastgesteld om de EIGEN bevolking te beschermen. Zijn wij één land met Oekraïne? Nee.
FPfWD2IX0AQFZr9.jpg
5. Naast het feit dat er geen aanspraak gedaan kan worden op de #WetVerplaatsingBevolking, omdat het niet om een noodsituatie gaat waar de eigen bevolking slachtoffer van is, is er ook geen noodsituatie bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Er zijn nog 10.000 plekken.
FPfXY0lWYAIY_f6.jpg
FPfXfzAXoAMfbHT.jpg
6. Maar de opvang van andere asielzoekers komt dan toch in het geding? Al jaren kampen we met problemen in de asielopvang. Hoewel het sinds corona normaal lijkt te zijn om grondrechten in te perken terwijl de overheid het probleem creëert, is het dat niet.
https://www.trouw.nl/binnenland/de-asie ... %2Ft.co%2F

7. Wat staat er precies in de #WetVerplaatsingBevolking? Op dit moment zijn artikel 2 c en Artikel 4 van deze wet in werking getreden. Het gaat hier om bevoegdheden van de overheid om burgemeesters te dwingen te ontruimen, afvoeren, registreren, verzorgen en (elders) huisvesten.
FPfeAHjWUAQZLKp.jpg
8. In de toelichting op het Koninklijk Besluit om de #Wvb in te zetten wordt benadrukt dat er ook nagedacht wordt om verdere bevoegdheden in te zetten uit deze wet. Bijvoorbeeld artikel 2a en 2b, waardoor je als Nederlander gedwongen kan worden om te vertrekken/je te verplaatsen.
FPfhHMDX0AAsOdO.jpg
FPfjfEXXEAIPAJE.jpg
9. Ook wordt er gesproken over het inzetten van Artikel 7. Alles is aan deze wet vergaand, maar Artikel 7 en 8 zijn denk ik de meest vergaande. De burgemeester zou niet alleen lege kantoorpanden kunnen vorderen, maar ook je eigen woonhuis/huurhuis incl inventaris, en jou gijzelen
FPfkFlAXoAQaLCT.jpg
FPfkz6mXwAQJFMM.jpg
10. Ondertussen wordt er bij
Nieuwsuur gesproken over een "noodwetje" en wordt er bijna waarschuwend aangekondigd dat er "draconische maatregelen" aan dreigen te komen. Waarom dat precies nodig is wordt niet duidelijk.



11. Conclusie 1/2:
- De overheid zet WEER grondrecht schendende maatregelen in voor een probleem dat ze zelf creëren.
- Deze wet mag enkel ingezet worden ter bescherming van de eigen bevolking, wat hier gebeurt is onrechtmatig.

12. Conclusie 2/2:
- De overheid krijgt vergaande bevoegdheden om mensen te verplaatsen, op te sluiten, te onteigenen, dwingen, woningen te ontruimen.

Samen met de torenhoge inflatie, voedseltekorten, immigratie, hoge belastingen, zal dit tot niets goeds leiden. Is dit opzet?
Plaats reactie

Terug naar “Politiek & Wetten”