zadenbibliotheken

Gebruikersavatar
noumoe
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5550
Lid geworden op: 22 nov 2020 15:27
Contacteer:

zadenbibliotheken

Bericht door noumoe »

http://www.zadenbibliotheeknederland.nl

Wist jij dat Nederland inmiddels bijna 60 zadenbibliotheken kent en dat je daar gratis zaden kun "lenen". Je gebruikt ze in je eigen tuin of balkon, oogst de zaden van de plant en levert daarvan een deel weer in, zodat anderen ook zaden kunnen lenen. Kijk op www.zadenbibliotheeknederland.nl hoe het gaat en waar er 1 bij jou in de buurt zit.
Onderstaand deel ik hun bericht van vandaag.
Fijn er worden al weer zaden ingeleverd. We krijgen regelmatig de vraag hoe mensen die zaden in willen leveren aan zakjes en etiketten komen. Mooi dat jullie dat willen doen, maar dat hoeft niet. Het is voldoende als je, zoals op deze foto, de DROGE zaden inlevert in een PAPIEREN ZAK, voorzien van naam, oogstjaar en oogstplaats. Vrijwilligers zorgen er dan voor dat de zaden in zakjes komen. De verschillende locaties kunnen daar vaak wel wat hulp bij gebruiken. Als je dat wilt doen bij een locatie bij jou in de buurt, meld je daar dan aan.
De eerste zaden worden dus ook al weer ingeleverd. Dat lijkt misschien wat vroeg, half juni, maar er zijn planten die al vroeg bloeien en dus ook vroeg al weer zaden geven. Zoals de soorten die je op deze foto ziet. Dus fijn als je rond kijkt in je tuin en zaden oogst als je ze ziet en inlevert bij 1 van de bijna 60 locaties in Nederland. http://www.zadenbibliotheeknederland.nl
Plaats reactie

Terug naar “Prepping / Voorbereiding”