Weet U nog, het Noordpool ijs ging verdwijnen...

Gebruikersavatar
noumoe
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5550
Lid geworden op: 22 nov 2020 15:27
Contacteer:

Weet U nog, het Noordpool ijs ging verdwijnen...

Bericht door noumoe »

Weet U nog, het Noordpool ijs ging verdwijnen...
photo_2022-06-03_11-08-38.jpg
photo_2022-06-03_11-08-38.jpg (39.72 KiB) 38 keer bekeken
Check het zelf, en vergeet niet dat bij de plaatjes (op onderstaande website) van afgelopen mei van de zuidpool, waar momenteel wat minder ijs en sneeuw ligt, het de afgelopen maanden op het zuidelijk halfrond zomer was en dat er dan sinds miljoenen jaren altijd wat sneeuw en ijs smelt. En vergeet ook niet dat gedurende het bestaan van de aarde er altijd temperatuurverschillen zijn geweest, waarbij er periodes waren met meer of minder ijs en sneeuw op oa. de polen.

Over het algemeen volgt de lijn in de statistieken die de aanwas van zee-ijs en sneeuwval weergeven elk jaar nagenoeg dezelfde lijn. En inderdaad zijn veel mensen ervan overtuigd dat er bijna geen ijs meer op de Noordpool aanwezig is en men met schepen de Noordelijke doorvaart kan benutten. Dat komt omdat de media en de politiek ons jarenlang hebben verteld dat het Noordpoolijs bijna verdwenen is, wat dus absoluut niet het geval is!

Ik heb persoonlijk meegemaakt, dat zodra je vertelt dat er nog steeds ijs op de Noordpool ligt en dat dat bijna dezelfde hoeveelheid is die er altijd is geweest, men je aankijkt alsof je een halve gare bent. Als je ze dan aanmoedigt om op bv. de website van NASA, of op onderstaande website een kijkje te nemen en naar de satellietfoto's van vandaag de dag te kijken en die te vergelijken met de foto's van 30 jaar geleden, je dan weinig of geen verschil ziet, dan schudden ze hun hoofd en nemen nog net de moeite om op te merken dat als dat zo zou zijn, waarom melden de media dat dan niet? En probeer dan maar eens uit te leggen dat de media ronduit liegen, dan zie je aan hun gezicht dat ze er opeens helemaal zeker van zijn dat jij niet spoort!
https://nsidc.org/arcticseaicenews
Plaats reactie

Terug naar “Climate hoax”