Shanghai verzwaart lockdown ondanks stabiele coronacijfers

Gebruikersavatar
noumoe
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5550
Lid geworden op: 22 nov 2020 15:27
Contacteer:

Shanghai verzwaart lockdown ondanks stabiele coronacijfers

Bericht door noumoe »

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1494178 ... onacijfers

Shanghai verzwaart lockdown ondanks stabiele coronacijfers

SHANGHAI - Het stadsbestuur van de Chinese metropool Shanghai verscherpt de strenge lockdown, ondanks het stabiele aantal coronabesmettingen. De komende dagen is het in delen van de stad verboden voor bedrijven om boodschappen en maaltijden aan huis te bezorgen en moeten inwoners toestemming hebben om naar het ziekenhuis te gaan als het geen noodgeval is.
photo_2022-05-11_18-16-21.jpg
De BBC schrijft dat de maatregelen zeker drie dagen zullen gelden. Mensen die dichtbij iemand wonen die besmet is met het coronavirus, zijn verplicht om naar de quarantainefaciliteiten van de regering te gaan. De lockdown was al streng en het was al moeilijk voor inwoners om zorg en voedsel te krijgen, maar met deze maatregelen wordt het nog lastiger.

Het is de zevende week dat er in Shanghai strenge maatregelen gelden. Het aantal besmettingen lijkt de afgelopen week te stabiliseren. Dinsdag waren er in de havenstad 228 nieuwe gevallen. De Wereldgezondheidsorganisatie riep China dinsdag op om te stoppen met de "onhoudbare" lockdowns. China houdt voorlopig vast aan het beleid van 'zero-covid'. De regering zegt op deze manier de afgelopen twee jaar de impact op de economie zo laag mogelijk te hebben gehouden.


https://www.hln.be/buitenland/shanghai- ... um=twitter

Shanghai verscherpt lockdown nog: maaltijden en boodschappen mogen niet meer aan huis bezorgd worden
Het stadsbestuur van Shanghai verscherpt de strenge lockdown ondanks het stabiele aantal coronabesmettingen. De komende dagen is het in delen van de stad verboden voor bedrijven om boodschappen en maaltijden aan huis te bezorgen en moeten inwoners toestemming hebben om naar het ziekenhuis te gaan als het geen noodgeval is.

SVM 11-05-22, 11:17 Bron: Belga

Volgens de Britse openbare omroep BBC zullen de maatregelen zeker drie dagen gelden. Mensen die dicht bij iemand wonen die besmet is met het coronavirus zijn verplicht om naar de quarantainefaciliteiten van de regering te gaan. De lockdown was al streng en het was al moeilijk voor inwoners om zorg en voedsel te krijgen, maar met deze maatregelen wordt het nog lastiger.

Het is de zevende week dat er in Shanghai strenge maatregelen gelden. Het aantal besmettingen lijkt de afgelopen week te stabiliseren. Gisteren waren er in de havenstad 228 nieuwe gevallen.

De Wereldgezondheidsorganisatie riep China op om te stoppen met de “onhoudbare” lockdowns. China houdt voorlopig echter toch vast aan het ‘zero-covid’-beleid. De regering zegt op deze manier de afgelopen twee jaar de impact op de economie zo laag mogelijk gehouden te hebben.
Knipsel.JPG
Plaats reactie

Terug naar “China/CCP”