Ahold Delhaize wikt en weegt over vaccinatieplicht Amerikaans personeel

Gebruikersavatar
Punisher2021
Moderator
Moderator
Berichten: 753
Lid geworden op: 22 nov 2020 18:25

Ahold Delhaize wikt en weegt over vaccinatieplicht Amerikaans personeel

Bericht door Punisher2021 »

Ahold Delhaize wikt en weegt over vaccinatieplicht Amerikaans personeel,

https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedri ... -personeel
photo_2021-08-15_18-40-11.jpg
Ahold Delhaize wikt en weegt over vaccinatieplicht Amerikaans personeel
Frans Muller, CEO van Ahold Delhaize. Beeld © ANP
Supermarktconcern Ahold Delhaize sluit een vaccinatieplicht voor personeel van de Amerikaanse ketens niet uit. Kantoorpersoneel van concurrent Walmart moet al verplicht een prik halen, maar het Nederlandse-Belgische concern wil liever eerst naar andere opties kijken.

"Op dit moment hebben we nog niet besloten om vaccinaties verplicht te stellen", zegt topman Frans Muller in een interview met RTL Z.

"We richten ons op andere maatregelen om de veiligheid van onze mensen en klanten te waarborgen." Dat doet het bedrijf onder meer met plastic schermen en beschermende kleding, legt hij uit.

Zachte dwang
Daarnaast hoopt hij dat personeel uit zichzelf een vaccinatie haalt, al dan niet met wat duwtjes in de rug. "We proberen in ons eigen bedrijf ook mensen te overtuigen, te helpen, te faciliteren om zich te laten vaccineren, mochten ze dat nog niet zijn", aldus Muller.

Miniatuurvoorbeeld
Het is dan ook van grootste belang dat 'economieën weer opengaan' voor het bedrijf. "Dat de logistiek weer compleet op orde komt", zegt Muller. Door de corona zijn aanvoerketens van het bedrijf verstoord geraakt waardoor in de VS niet alle producten uit het assortiment te krijgen zijn. "We hopen dat we dat weer snel op orde kunnen brengen."

Omzet omhoog
Het bedrijf heeft overigens in het geheel niet te klagen over de coronacrisis. Consumenten geven veel meer geld uit in de supermarkt, bij gebrek aan terrassen, musea en bioscopen om naartoe te gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Dat de totale omzet van 18,6 miljard euro ruim 2 procent lager uitpakte dan de omzet in hetzelfde kwartaal van vorig jaar, komt door de koers van de dollar ten opzichte van de euro. Als de omzet van de Amerikaanse activiteiten in dollars gerekend zou mogen worden, was de omzet met 3 procent gestegen. "Een zeer goed resultaat", aldus Muller.

De cijfers zijn zelfs zo goed dat het bedrijf de winstverwachting nog maar eens verhoogt. Het bedrijf verwacht minimaal 4,3 procent aan winstmarge te halen. In de vorige vooruitblik ging het bedrijf nog uit van minimaal 4 procent.
Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Covid USA”