duitse-media-keren-zich-tegen-overheid-niet-gevaccineerden-worden-bedreigd

Covid-19, vaccins en maatregelen
Gebruikersavatar
noumoe
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5550
Lid geworden op: 22 nov 2020 15:27
Contacteer:

duitse-media-keren-zich-tegen-overheid-niet-gevaccineerden-worden-bedreigd

Bericht door noumoe »

https://trendinghashtag.nl/nieuws/coron ... -bedreigd/

Nu de plannen van de Duitse overheid, om niet-gevaccineerden langzaam uit de samenleving te verbannen, zijn uitgelekt, schreeuwt men – terecht – moord en brand bij onze oosterburen. Ook de Duitse media vindt het beleid van Bondskanselier Angela Merkel veel te ver gaan. Zij zien een ‘autoriteit staatsapparaat’ ontstaan en spreken zich daarom uit tegen de overheid.

In Duitsland wil men spoedig een 3G- en vervolgens 2G-systeem introduceren. Bij het 3G-systeem houdt dit in dat je nergens meer naar binnen mag, tenzij je een test-, herstel- of vaccinatiebewijs hebt. Bij het 2G-systeem valt de optie van een testbewijs weg. Dit plan moet al in de komende herst of winter worden ingevoerd, zo onthulde de Duitse krant Bild. Ongevaccineerden zouden straks nergens meer naar binnen mogen, wat betekent dat deze groep mensen wordt gebombardeerd tot tweederangsburgers, zonder toegang tot supermarkten of andere essentiële voorzieningen. Waar de Nederlandse media – met uitzondering van De Telegraaf – weigert dit groots in het nieuws te brengen, doen de Duitse media dit gelukkig wel. Zij roepen Merkel op te stoppen met dit grensoverschrijdende coronabeleid. Volgens hen gebeurt dit alles nu “op basis van argumenten die ‘niet houdbaar’ zijn”.

Duitse media halen flink uit naar coronabeleid Merkel
Die Welt is één van de kranten die via Ulf Poschardt fors uithaalt richting Merkel en haar beleid. Auf dem Weg in den autoritären Staat fällt das nächste Tabu, zo luidt de kop van het artikel, wat vrij vertaald betekent: Op weg naar de autoritaire staat valt het volgende taboe. Volgens Die Welt hebben de huidige maatregelen nog maar weinig te maken met het bestrijden van het coronavirus, maar is het een pakket om de bevolking volledig te controleren. “Geschonden vertrouwen in de rechtsstaat is moeilijk te genezen. Het wantrouwen blijft. De controle- en restrictiefeestjes van de Duitse politiek als zogenaamde coronamaatregelen gaan verder”, zo schrijft het medium. Er wordt tevens verwezen naar de eerdere ‘massale inbreuk op grondrechten’ en naar de nieuwe aankondiging dat Duitsland gericht en grootschalig gaat controleren aan de grens, iets wat voorheen als volstrekt ondenkbaar werd geacht.

Dat de zogenaamde wappies gelijk krijgen, wil Die Welt ook even benadrukken. Volgens hen moet iedereen nu kunnen zien wat er gaande is. “Je hoeft geen complotdenker te zijn om met groeiend argwaan te kijken naar het wegvallen van taboes en de vorming van een ‘autoritair staatsapparaat'”, zo schrijft de krant.

Verderop in de krant, komen twee hoogleraren Recht aan het woord. “Je had gedacht dat de ontwikkeling van vaccins de maatregelen van de staat zou beëindigen”, schrijven hoogleraren Frauke Rostalski (Universiteit Keulen) en Elisa Hoven (Universiteit Leipzig), “maar er wordt opnieuw gesproken over schoolsluitingen, universiteiten zullen naar verwachting niet volledig openen, nieuwe lockdowns liggen in het verschiet en niet-gevaccineerden worden bedreigd met gevoelige sociale achterstanden.” Allemaal op basis van argumenten die ’niet houdbaar’ zijn.

‘De meest brutale verbroken belofte van de Duitse regering’
Een andere Duitse krant, de Frankfurter Allgemeine spreekt vrij vertaald van ‘de meest brutale verbroken belofte van deze regering’, doelend op het feit dat er eerder gezegd werd dat vaccinatie altijd vrijwillig zou zijn. Ook dat het gratis testen in Duitsland spoedig wordt afgeschaft, schiet bij de zakenkrant in het verkeerde keelgat. “Extreem asociaal”, schrijven zij.

Ook de Bild, die de aanstaande vaccinatieplicht eigenhandig onthulde, kan het coronabeleid van haar overheid niet meer volgen. “Andere landen versoepelen hun coronamaatregelen (zoals Denemarken) of schrappen ze volledig (zoals Groot-Brittannië) – maar onze federale overheid bereidt nieuwe strenge beperkingen voor”, aldus de krant.
Plaats reactie

Terug naar “Covid-19 EU”