Echtgenoot van EU-commissaris (tevens falende vaccin-inkoopster) Stella Kyriakides verdacht van corruptie ter waarde van

Gebruikersavatar
noumoe
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5550
Lid geworden op: 22 nov 2020 15:27
Contacteer:

Echtgenoot van EU-commissaris (tevens falende vaccin-inkoopster) Stella Kyriakides verdacht van corruptie ter waarde van

Bericht door noumoe »

https://tpook.nl/2021/05/05/echtgenoot- ... joen-euro/
Echtgenoot van EU-commissaris (tevens falende vaccin-inkoopster) Stella Kyriakides verdacht van corruptie ter waarde van 4 miljoen euro
“Volgens informatie van Panorama staat de EU-commissaris voor Gezondheid Stella Kyriakides onder druk na een rapport van de Rekenkamer in haar thuisland Cyprus. Haar echtgenoot Kyiriakos Kyriakides ontving toen enkele miljoenen euro’s aan leningen van een staatsbank, hoewel het rapport zei dat hij niet in staat was om voldoende onderpand te verstrekken. Volgens Cypriotische mediaberichten ligt de beschuldiging van misbruik in de kamer. Had de man baat bij de politieke positie van zijn vrouw?

Stella Kyriakides (bekend als PEP 8) komt voor in het rapport over vier deals waarbij haar man betrokken is. De transacties bedragen circa vier miljoen euro.

Volgens het rapport van de Rekenkamer wordt de kredietverlening aan de echtgenoot als “zeer problematisch” beschouwd omdat hij niet voldoende onderpand zou hebben gehad. De leningen waren niet gedekt door inkomen of andere bezittingen. Bovendien werd volgens het rapport de reden voor de kredietbeslissing niet geregistreerd.“Haar echtgenoot Kyriakos Kyriakides, die naar verluidt werkt als ‘directeur’ of ‘voorzitter’ bij negen bedrijven, had – volgens onderzoek van het ARD- tijdschrift ‘Panorama’ – verschillende leningen gekregen van de staatsbank voor in totaal vier miljoen euro. De geldschieter is de op een na grootste bank van Cyprus, de Cyprus Cooperative Bank, die tijdens de financiële crisis verschillende keren moest worden geherstructureerd met geld van de belastingbetaler. Het behoort tot de Cypriotische staat.

In Brussel riep dit al snel de vraag op of de uitstekende job van Stella Kyriakides misschien een rol speelde. De man kon volgens de Rekenkamer immers niet voldoende onderpand bieden – noch via inkomen, noch via andere bezittingen. Tot nu toe zijn dit allemaal geruchten geweest. Maar nu heeft de Rekenkamer van het EU-land in de Middellandse Zee de kredietverlening als “zeer problematisch” aangemerkt.

De commissaris vertelde dat ze “geen persoonlijke betrokkenheid bij de kwestie had”. Haar man benadrukte dat alle deals waarbij hij betrokken was altijd gebaseerd waren op de richtlijnen van de toezichthouders.”

https://www.augsburger-allgemeine.de/po ... 23896.html

Stella Kyriakides werd in maart 2020 benoemd tot hoofd van de ‘Special Task Force on the Corona Pandemic’.”
Plaats reactie

Terug naar “Justitie EU”