Vaticaan had miljoenen aan aandelen in bedrijven die abortuspil produceren

Gebruikersavatar
Buffy
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1121
Lid geworden op: 10 nov 2020 22:22

Vaticaan had miljoenen aan aandelen in bedrijven die abortuspil produceren

Bericht door Buffy »

https://cip.nl/85178-vaticaan-had-miljo ... =2021Apr29

Opvallend nieuws vanuit Rome. Gisteren kwam namelijk naar buiten dat het Vaticaan miljoenen heeft geïnvesteerd in farmaceutische bedrijven die onder andere een abortuspil produceren. Meer dan 20 jaar lang had men in totaal 20 miljoen aan aandelen in de Zwitserse farmaceutische bedrijven Roche en Novartis.

Dat onthulde Libero Milone, die jarenlang een financiële toppositie binnen het Vaticaan bekleedde. Hij bracht het opvallende nieuws naar buiten in het televisieprogramma Report, dat op de Italiaanse publieke omroep wordt uitgezonden. Hij deed de onthulling om aan te tonen dat het Vaticaan bij financiële zaken nauwelijks rekening houdt met de standpunten van de kerk. De Rooms-Katholieke Kerk is uitgesproken pro-life.

Milone controleerde jarenlang de financiële zaken van het Vaticaan. Zo kwam zijn kantoor er jaren geleden achter dat men voor miljoenen aan aandelen had in de bedrijven die naast een abortuspil ook een morning-afterpil produceren. Toen men dit meldde aan ambtenaren van het Vaticaan, zijn de aandelen verkocht.
Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Vaticaan”