Politiechef Tel Aviv stapt op na weigeren harde aanpak protesten

Gebruikersavatar
noumoe
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5550
Lid geworden op: 22 nov 2020 15:27
Contacteer:

Politiechef Tel Aviv stapt op na weigeren harde aanpak protesten

Bericht door noumoe »

https://www.telegraaf.nl/nieuws/7176652 ... -telegraaf

Politiechef Tel Aviv stapt op na weigeren harde aanpak protesten

TEL AVIV - De politiechef van Tel Aviv is woensdag opgestapt nadat leden van de regering van premier Benjamin Netanyahu druk op hem hadden uitgevoerd om hard in te grijpen tijdens anti-overheidsprotesten in de stad. Ami Eshed beschreef wat er van hem werd gevraagd op de Israëlische televisie als „onredelijk geweld.”
19a7b580-1b80-11ee-8a68-0257d57b707f.jpg
Eshed zei daarbij dat als hij aan de verwachtingen van de overheidsfunctionarissen had voldaan, de spoedeisende hulp van Ichilov, een ziekenhuis in Tel Aviv, na elk protest vol had gelegen. „Voor het eerst in drie decennia aan dienstjaren maakte ik de absurde realiteit mee waarin kalmte en rust bewaren niet was wat er van me werd gevraagd, maar precies het tegenovergestelde.”

Niet lang na de aankondiging van Eshed gingen woensdag in Tel Aviv duizenden mensen de straat op. Ze droegen Israëlische vlaggen en scandeerden het woord ’democratie’. Bij de protesten werd een snelweg geblokkeerd en ontstonden enkele brandjes. Ook kwam het tot botsingen met de politie.

De rechts-nationalistische minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir, die heeft opgeroepen tot hard optreden tegen demonstranten, beschuldigde Eshed er woensdag van een politiek statement, „ingegeven door linkse politici”, te maken met zijn vertrek.
Plaats reactie

Terug naar “Israel”