Geen betaalpas meer nodig voor geld uit de muur van je ING-rekening

Gebruikersavatar
noumoe
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5550
Lid geworden op: 22 nov 2020 15:27
Contacteer:

Geen betaalpas meer nodig voor geld uit de muur van je ING-rekening

Bericht door noumoe »

https://www.nu.nl/economie/6260060/geen ... ening.html

Geen betaalpas meer nodig voor geld uit de muur van je ING-rekening
Door Eva Schouten
19 apr 2023
photo_2023-04-27_20-57-08.jpg
Vanaf komende zomer kun je van je ING-rekening geld opnemen zonder betaalpas, maar met een transactiecode. Die kun je opvragen via de ING-app. Dat bevestigt een woordvoerder van ING aan NU.nl.
Met de code kunnen klanten bij elke Geldmaat tot 100 euro per dag opnemen, zegt de woordvoerder. "Handig voor klanten die hun betaalpas niet bij zich hebben of verloren zijn."

In het verleden kon je zo'n code aanvragen bij een ING-servicepunt of -kantoor als je je pas kwijt was. Nu kan dat dus via de app op de telefoon. Dat past volgens de bank in de strategie met betrekking tot mobiel bankieren.

"Elke dag gebruiken 5,7 miljoen klanten de app", zegt de woordvoerder. "Er wordt dagelijks ongeveer acht miljoen keer ingelogd."

Bij ABN AMRO kun je sinds het najaar van 2021 geld uit de muur halen met je mobiele telefoon. ABN gebruikt een techniek die is gebaseerd op QR-codes. Ook dat loopt via de eigen app. Bij de Geldmaat-automaten kun je dan kiezen voor de optie 'opnemen zonder betaalpas'. Bij ABN kun je op deze manier maximaal 500 euro opnemen.

De ING-woordvoerder laat weten dat de voorwaarden van de bank per 1 juli worden aangepast. De nieuwe manier van geld opnemen komt dan in die voorwaarden te staan. De invoering van de transactiecode kan dan volgens de woordvoerder "later in de zomer" plaatsvinden.
Plaats reactie

Terug naar “Economie - Financieel”