'Rutte, De Jonge en Van Dissel pas in 2025 verhoord over corona'

Covid, vaccins, maatregelen
Gebruikersavatar
noumoe
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5550
Lid geworden op: 22 nov 2020 15:27
Contacteer:

'Rutte, De Jonge en Van Dissel pas in 2025 verhoord over corona'

Bericht door noumoe »

https://www.hartvannederland.nl/coronav ... orona-2025

17 april 2023,
'Rutte, De Jonge en Van Dissel pas in 2025 verhoord over corona'
photo_2023-04-26_11-31-28.jpg
De parlementaire enquête over de aanpak van de coronacrisis is pas vanaf voorjaar 2025 voor de buitenwereld te volgen. Dan beginnen de verhoren met de betrokken ministers en virologen. Dat bevestigen leden van de voorbereidende enquêtecommissie aan het AD.

De Tijdelijke commissie Corona stuurt op korte termijn haar onderzoeksplan naar de Tweede Kamer. De enquête wil "lessen trekken", zodat Nederland beter voorbereid is op een eventuele volgende gezondheidscrisis. Maar de coronapandemie was zo omvangrijk dat het onderzoek nog jaren voortsleept, stellen betrokkenen.

Hoofdrolspelers
De commissie trekt de komende twee jaar uit voor dossieronderzoek en gesprekken achter de schermen. Pas vanaf mei 2025, na de geplande Kamerverkiezingen, zullen de openbare verhoren beginnen. Dat is ruim vijf jaar nadat de eerste coronapatiënt in Nederland zich aandiende. Naar verwachting moeten hoofdrolspelers als Hugo de Jonge, Mark Rutte, Jaap van Dissel en Ernst Kuipers opdraven.

De omstreden Sywert-deal is niet een van de hoofdthema's van het onderzoek.

Het coronavirus hield Nederland drie jaar in een houdgreep. Pas in maart werden de laatste coronamaatregelen geschrapt, toen het kabinet aankondigde dat mensen met klachten niet meer thuis hoefden te blijven en een zelftest ook niet meer nodig was.
Plaats reactie

Terug naar “Covid-19 Nederland”