tristatecity

Gebruikersavatar
noumoe
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2835
Lid geworden op: 22 nov 2020 15:27
Contacteer:

tristatecity

Bericht door noumoe »

https://www.tristatecity.nl/
Knipsel.JPG
Knipseln.JPG
ONZE VISIE
In 2025 woont 70% van de wereldbevolking in grote steden...
er ontstaan 60 zeer grote agglomeraties met 15-30 miljoen inwoners...
De concurrentie tussen deze mega-cities neemt sterk toe ...
Het zijn magneten voor buitenlandse investeerders en human talent

in deze 'Battle of the Cities' willen wij

NEDERLAND VEEL STERKER OP DE KAART ZETTEN!

als grote, groene wereldstad met 30 miljoen inwoners
en in samenhang met onze buurregio's Vlaanderen en Nord Rhein Westfalen

'The Battle of the Cities'

Door de snelle urbanisatie in de groeilanden zijn er, in amper 20 jaar tijd, circa 60 super-steden in de wereld ontstaan. In deze enorme stedelijke agglomeraties wonen gemiddeld 15-30 miljoen mensen. Mega-cities concurreren sterk met elkaar als het gaat om het aantrekken van buitenlandse investeringen en internationaal top-talent. Nederlandse steden zijn (met gemiddeld 150.000 inwoners) veel te klein om mee te doen in deze ‘Battle of the Cities’.

Nederland als geheel en als sterk verstedelijkte delta (met 17 miljoen inwoners) zou wel een hele sterke speler zijn in deze ‘strijd der titanen’. Onze citymarketing is echter sterk gefragmenteerd en daardoor niet efficiënt. In de praktijk concurreren Nederlandse steden en regio’s met elkaar in het buitenland.

Paraplu-model / platform voor lokale citymarketing

TristateCity is ontwikkeld als paraplu-model voor lokale citymarketing en plaatst de Nederlandse steden in een grootstedelijk kader. Met behoud van eigen identiteit kunnen deelnemende steden gebruik maken van de agglomeratiekracht die Nederland, als grote groene wereldstad, heeft. Daarbij kijken wij niet alleen verder dan de Randstad maar betrekken ook onze directe buurlanden (Vlaanderen en Nord Rhein Westfalen) in onze presentatie.

Paraplu-model ook voor netwerk-visualisaties bedrijven & kennisinstellingen

Onze economie bevindt zich voor 50% in de Randstad en voor 50% in de ring daar omheen. 40% van de Nederlanders woont in de randstad en 60% woont daarbuiten.

Nederland drijft meer handel met Nord Rhein Westfahlen, dan met alle BRICS landen bij elkaar opgeteld. In de driehoek Amsterdam-Brussel-Düsseldorf gaat jaarlijks een volume van 150 miljard aan handel om! Daarnaast behoren de ruim 30 miljoen inwoners van deze mega-agglomeratie tot de meest welvarende, hoog opgeleide en … gelukkigste mensen van de wereld! TristateCity heeft 8 universiteiten in de wereld-top honderd en nog eens 7 in de top 150.

TristateCity is zowel de Europese Gateway (3 luchthavens/3 zeehavens), de Europese Capital ( Hoofdstad Brussel) en een van de belangrijkste Europese Innovation Hotspot(Eindhoven/Rhein-Ruhr).

Belang voor de BV Nederland

De BV Nederland heeft er dus alle belang bij om zich als grote groene wereldstad te presenteren. In veel opzichten zijn wij, als organisch gegroeide super-stad, een geslaagd voorbeeld voor al die mega-cities in wording. De circa 25.000 innovatieve MKB bedrijven die hier actief zijn kunnen daarvan profiteren als zij hun export uit gaan breiden naar de groeilanden.

TristateCity is een initiatief van Peter Savelberg in samenwerking met VNO-NCW en wordt gesponsord en gesteund door o.a. de koepel van institutionele beleggers IVBN. Sponsoren hebben zich verenigd in een denktank die 2 x per jaar bijeen komt. Begin 2016 is het model gepresenteerd aan 3 ministeries, de G5 en de Randstadprovincies+ Noord Brabant. Het werd daar positief ontvangen.
Knipselm.JPG
Knipselb.JPG
OVER ONS
Knipselj.JPG
Groeiende netwerkorganisatie
Nederland Wereldstad / TristateCity is een initiatief van het bedrijfsleven voor de BV Nederland en wordt gesponsord door directie van de werkgeversorganisatie VNO-NCW, door het bestuur en de leden van de koepel van Institutionele beleggers IVBN en door een groeiend aantal grote Nederlandse bedrijven. Ook de Economic Board Utrecht ondersteunt het project en andere boards en overheden zijn geïnteresseerd in de mogelijkheden van dit mega-city 'paraplu-model' voor lokale City-marketing. Doel is om Nederland als grote groene Wereldstad op de kaart te zetten

en een sterke positie te verschaffen in de Global Battle of the Cities

Initiatiefnemer en ontwerper
van het model is Peter Savelberg. Peter heeft een achtergrond in gebiedsontwikkeling en - marketing en reist de wereld over op zoek naar best-practices in Urban Development & Sustainability. Hij werkt daarbij nauw samen met de sponsoren die op C-level niveau vertegenwoordigd zijn in de TristateCity Thoughtleaders Group die twee maal per jaar bijeen komt. Peter is door het vakbad PropertyNL in februari uitgeroepen tot één van de 30 veelbelovende vernieuwers in zijn vakgebied. Op uitnodiging van het ministerie van I&M heeft hij TristateCity gepresenteerd aan het REOS-team (Ruimtelijk Economische Ontwikkel Strategie) bestaande uit beleidsmakers van ministeries I&M, Binnenlandse Zaken en EZ, gedeputeerden en ambtenaren van de G5, de Randstadprovincie + Brabant/Brainport & Eindhoven.

Sponsoren

VNO-NCW, IVBN en CBRE zijn co-hoofdsponsoren; de logo's van de overige sponsoren zijn hierboven afgebeeld. De sponsoren onderstrepen het belang van een sterkere presentatie van Nederland(stad) in al haar facetten aan investeerders, bedrijven en Human Talents in de Wereld. We kunnen veel beter concurreren met andere sterke Europese (Mega)-Cities en iconische steden. Belangrijk daarbij is dat het TristateCity Marketing model ondersteunend wil zijn aan de local citymarketing initiatieven van onze steden: marketing campagnes, brands en logo's van bijvoorbeeld Amsterdam Metropool regio, Brainport Eindhoven, Twentestad, Ede Food Valley, Regio Groningen Assen of Dairy Delta (etc) kunnen naadloos op elkaar worden aangesloten. Daarmee is TristateCity een model dat verbindt en versterkt zonder de 'couleur locale' van steden en regio's aan te tasten.

Sponsoren In willekeurige volgorde:

PGGM,

Economic Board Utrecht,

REDEVCO,

AMVEST,

NSI Beheer,

JAARBEURS,

SYNTRUS ACHMEA,

CMS TAX & LAW,

PROLOGIS,

IVBN,

KUIPER COMPAGNONS,

PROVADA, Vastgoedmarkt,

TIAS Business School,

ARCADIS.
Knipseli.JPG
Knipselg.JPG
Plaats reactie

Terug naar “Agenda 2021-2030”