Bedreiger van prinses Amalia krijgt twee jaar langer tbs

Gebruikersavatar
noumoe
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5550
Lid geworden op: 22 nov 2020 15:27
Contacteer:

Bedreiger van prinses Amalia krijgt twee jaar langer tbs

Bericht door noumoe »

https://www.nu.nl/koningshuis/6240560/b ... r-tbs.html

Woensdag 7 december 2022
Bedreiger van prinses Amalia krijgt twee jaar langer tbs
photo_2022-12-07_10-49-16.jpg
De tbs-opname van Wouter G., de bedreiger van prinses Amalia, wordt met twee jaar verlengd. De rechtbank stelt dat er nog sprake is van een aanwezige stoornis bij de 34-jarige man en acht de kans op herhaling groot.
De rechtbank Overijssel besloot dinsdag dat Wouter G. langer blijft vastzitten. Het Openbaar Ministerie had de rechtbank om een verlenging van de tbs met twee jaar gevraagd. De man zelf vroeg om het beëindigen van de behandeling.

G. werd in november 2020 veroordeeld wegens het bedreigen van de prinses. Hij kreeg drie maanden cel en tbs met dwangverpleging.

De man stuurde in januari 2020 berichten naar het Instagram-account van Amalia en dat van een vriend van haar. Hij zou de prinses persoonlijk benaderen op Koningsdag. G. beschreef seksuele handelingen die hij haar zou aandoen en zei te sparen voor een pistool. Ook gaf hij aan naar de middelbare school van de prinses te reizen.

"Een bedreiging die uitermate beangstigend moet zijn", oordeelde de rechtbank. De prinses heeft die berichten gelezen en G. heeft bekend haar die teksten te hebben gestuurd. De rechtbank concludeerde dat de man een obsessie voor het koningshuis heeft ontwikkeld en in het bijzonder voor prinses Amalia.

Prinses wordt nog steeds bedreigd
Prinses Amalia heeft ook nog steeds te maken met bedreigingen door criminelen. In oktober maakten koning Willem-Alexander en koningin Máxima bekend dat hun dochter niet in Amsterdam woont en haar huis niet meer uit kan vanwege dit gevaar. Máxima zei dat de bedreigingen rond de prinses "enorme consequenties" voor haar leven hebben.

"Ze is het huis niet uit. Dat betekent dat ze niet in Amsterdam woont, dat zij ook niet echt naar buiten kan. De consequenties zijn heel moeilijk voor haar. Het is voor haar geen studentenleven zoals anderen dat hebben", aldus de koningin.
Plaats reactie

Terug naar “Huis van Oranje”