Klaus Schwab bedankt ‘WEF-lakei’ Rutte voor zijn bezoek aan Kiev en steun aan Oekraïne

Gebruikersavatar
noumoe
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5550
Lid geworden op: 22 nov 2020 15:27
Contacteer:

Klaus Schwab bedankt ‘WEF-lakei’ Rutte voor zijn bezoek aan Kiev en steun aan Oekraïne

Bericht door noumoe »

https://www.ninefornews.nl/klaus-schwab ... -oekraine/

Klaus Schwab bedankt ‘WEF-lakei’ Rutte voor zijn bezoek aan Kiev en steun aan Oekraïne
Knipsel.JPG
Het World Economic Forum heeft de agenda voor de bijeenkomst van volgend jaar in Davos vrijgegeven. Van 16 tot 20 januari komen wereldleiders, zakenmagnaten en andere toplui in het Zwitserse skioord bijeen om te praten over de oorlog in Oekraïne, corona, de stijgende energie- en voedselprijzen en de torenhoge inflatie.

Het WEF beweert dat deze problemen opgelost kunnen worden door middel van een centraal, mondiaal controlesysteem.

De organisatie heeft vijf agendapunten opgesteld, waaronder het aanpakken van de crisis rond energie en voedsel in de context van ‘een nieuw systeem voor energie, klimaat en natuur’. Vertaling: eet insecten, verbruik minder energie onder het mom van klimaatverandering.

Poetin en corona krijgen de schuld
Een ander agendapunt: het aanpakken van de hoge inflatie in de context van ‘een nieuw systeem voor investeringen, handel en infrastructuur’. Vertaling: niet het eindeloos bijdrukken van geld door centrale banken, maar Poetin en corona krijgen de schuld van de torenhoge inflatie.

In de Board of Trustees van het WEF vinden we onder meer de Canadese minister Chrystia Freeland, de Amerikaanse oud-vicepresident Al Gore, ECB-baas Christine Lagarde en ‘onze eigen’ Feike Sijbesma.

Dossier steeds dikker en pijnlijker
Er zijn in totaal 2500 uitnodigingen verstuurd. Premier Rutte heeft er ook één in zijn brievenbus gehad. Hij werd onlangs nog bedankt door Klaus Schwab voor zijn bezoek aan Kiev en steun aan Oekraïne. Responsible global leadership noemt Schwab dit.

Rutte is samen met vijf kabinetsleden, de president van De Nederlandsche Bank en de koningin uitgenodigd voor de jaarlijkse vergadering van het WEF in januari. “Het dossier ‘Rutte, lakei van het WEF’ wordt steeds dikker en pijnlijker,” reageert journalist Joost Niemoller.
FjSstj-XkAIVDYS.jpg
FjSstm8XoAE8Qiz.jpg
Plaats reactie

Terug naar “Nederland”