Eerste 'Forumschool' goedgekeurd door inspectie

Gebruikersavatar
noumoe
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5550
Lid geworden op: 22 nov 2020 15:27
Contacteer:

Eerste 'Forumschool' goedgekeurd door inspectie

Bericht door noumoe »

https://www.hartvannederland.nl/regio/f ... -inspectie

28 november 2022, 18:57 uur
Eerste 'Forumschool' goedgekeurd door inspectie
acUA8XGc.jpg
De school in Almere die voort is gekomen uit Forum voor Democratie, de zogenaamde Renaissanceschool, voldoet volgens de Onderwijsinspectie aan de wettelijke eisen. Er is mondeling aangegeven dat alles op de privéschool in orde is, later volgt er nog een rapport.

Dat zegt een woordvoerder van de inspectie tegen Hart van Nederland. Concreet betekent het dat de lessen en andere zaken op de school in orde zijn. Er zijn op verschillende momenten bezoeken afgelegd door de inspectie, waarbij is gesproken met docenten, leerlingen en de schoolleiding.

Vijf aanvragen
De inspectie kijkt naar een aantal zaken wanneer men een schoolbezoek aflegt, waaronder: zijn de docenten bevoegd om les te geven, is er een meldcode voor huiselijk geweld en kindermishandeling aanwezig, is er een voldoende dekkend lesprogramma en is er voldoende aandacht voor de ontwikkeling van een kind. De Renaissanceschool voldoet dus voldoende aan deze eisen. Mochten er punten van kritiek zijn, dan komen die in de schriftelijke rapportage nog aan bod.

Renaissancescholen vallen onder de Tocqueville-stichting en zijn daarmee niet officieel verbonden aan het FVD. De school volgt wel het gedachtengoed van de partij. In totaal zijn er in vijf gemeenten aanvragen ingediend om scholen te beginnen, naast Almere zijn dit Apeldoorn, Den Haag, Hoogeveen en Tilburg.
Plaats reactie

Terug naar “FvD”