voldoende bewijs tegen Hunter Biden voor vervolging

Gebruikersavatar
noumoe
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5550
Lid geworden op: 22 nov 2020 15:27
Contacteer:

voldoende bewijs tegen Hunter Biden voor vervolging

Bericht door noumoe »

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1923420 ... vervolging

Bronnen: voldoende bewijs tegen Hunter Biden voor vervolging

WASHINGTON - Amerikaanse rechercheurs die onderzoek doen naar Hunter Biden, de zoon van president Joe Biden, zien voldoende bewijs om hem te vervolgen. Dat meldt The Washington Post op basis van ingewijden. Hunter Biden zou aangeklaagd kunnen worden voor belastingfraude en het geven van een valse verklaring met betrekking tot een wapenaankoop.
photo_2022-10-07_08-51-44.jpg
Het is nu aan justitie van de staat Delaware om Biden al dan niet te vervolgen. De topaanklager is daar David C. Weiss, die zijn plek te danken heeft aan toenmalig president Donald Trump. Een woordvoerder van Weiss wil tegenover de Amerikaanse krant niet reageren op de zaak.

Het onderzoek naar Hunter loopt al jaren. Trump gebruikte het vaak als munitie tegen Joe Biden en de Democraten tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen van 2020. Het onderzoek richtte zich in eerste instantie op Hunters financiën met betrekking tot zijn werkzaamheden in het buitenland en zijn consultancywerk.

Op den duur werd vooral onderzocht of Hunter wel al zijn inkomsten had opgegeven en of hij had gelogen over zijn drugsgebruik bij de aankoop van een wapen in 2018.

De advocaat van Hunter Biden laat in reactie weten ervan uit te gaan dat de aanklagers het bewijs zorgvuldig wegen. Ook zegt de advocaat dat de degenen die nu uit het onderzoek hebben gelekt, strafbaar zijn. Hij wil dat daar een onderzoek naar komt.

Hunter, Joe’s enige overlevende kind met zijn eerste vrouw, geldt mede vanwege zijn alcohol- en drugsverslaving in het verleden als enfant terrible. In december 2020 erkende Hunter dat er een onderzoek naar hem loopt. Hij zei destijds de kwestie zeer serieus te nemen en was ervan overtuigd dat een „professionele en objectieve beoordeling” zal aantonen dat hij zijn zaken op een legale en gepaste manier heeft afgehandeld.
Plaats reactie

Terug naar “Hunter Biden”