Rutte: fluitconcert geen aandacht geven, Kaag: armoedepakket geen ‘totaal succesverhaal’

Gebruikersavatar
noumoe
Site Admin
Site Admin
Berichten: 5550
Lid geworden op: 22 nov 2020 15:27
Contacteer:

Rutte: fluitconcert geen aandacht geven, Kaag: armoedepakket geen ‘totaal succesverhaal’

Bericht door noumoe »

https://www.ad.nl/binnenland/rutte-flui ... ~a1e20bd6/

Rutte: fluitconcert geen aandacht geven, Kaag: armoedepakket geen ‘totaal succesverhaal’
Demissionair premier Mark Rutte is niet onder de indruk van de fluitconcerten die de koninklijke familie op Prinsjesdag te verduren kreeg tijdens de traditionele rijtoer en balkonscène. ,,Dat is een handjevol mensen, laten we daar niet te veel aandacht aan besteden”, zegt de minister-president. Lees alles over Prinsjesdag terug in het liveblog hieronder.

Sebastiaan Quekel 19 sep. 2023

De belangrijkste verhalen en momenten:
- Het kabinet Rutte IV laat opvolgers na met een zware erfenis: veel werk is nog niet af en het geld raakt op, zo blijkt uit onze analyse. Dat maakt de mogelijkheden voor rigoureuze plannen van een nieuwe regering uiterst beperkt.

- Volgens verslaggever Jeroen Schmale ging het bij het fluitconcert bij de balkonscène zeker niet om honderden mensen, ‘niet eens om tientallen’. ,,Er waren er een paar met omgekeerde vlaggen, ze hadden fluitjes bij zich, dus het klonk ‘groter’ dan het in feite was,” aldus Schmale. ,,En wat voor mensen? Iemand vermomd als Pim Fortuyn bijvoorbeeld. Die ook zwaaide met het boek van Fortuyn. Republikeinen ook. En mensen die vooral schijt hebben aan de overheid en dat ook uitdragen.”

- De elfde troonrede van koning Willem-Alexander was vlak en bevat nauwelijks nieuws. Het demissionaire kabinet nam ook nauwelijks stelling in zijn laatste troonrede. Die bestond vooral uit een samenvatting van de eerder uitgelekte plannen van het demissionaire kabinet voor 2024. Summiere rode draad in zijn troonrede was het maatschappelijk weefsel, dat hij aanstipte rond onder meer kansenongelijkheid, democratie en bestaanszekerheid.

- Koningin Máxima verscheen voor het eerst in een pantalon op Prinsjesdag. Ze droeg een bijpassende mantel, eveneens van de door haar geliefde ontwerper Claes Iversen. De 19-jarige prinses Amalia droeg een lange lavendelpaarse japon met een schuine halslijn van Safiyaa. Haar hoed werd eerder door haar moeder gedragen. De 18-jarige prinses Alexia, die deze Prinsjesdag voor het eerst aanwezig was, had een lange fuchsia japon van ontwerper Zhivago aan.

- Mensen die wilden demonstreren langs de route van de Glazen Koets zijn daar weggehaald door de politie. Enkele mensen zijn gearresteerd of weggeleid, en agenten omsingelden een groep mensen.
Plaats reactie

Terug naar “Nederland”