Vraag je je dan niet af waarom er is gelogen? Kan alles als bewijs aantonen dus kijk dat even als je daar interesse in h

Gebruikersavatar
Punisher2021
Moderator
Moderator
Berichten: 799
Lid geworden op: 22 nov 2020 18:25

Vraag je je dan niet af waarom er is gelogen? Kan alles als bewijs aantonen dus kijk dat even als je daar interesse in h

Bericht door Punisher2021 »

Vraag je je dan niet af waarom er is gelogen? Kan alles als bewijs aantonen dus kijk dat even als je daar interesse in hebt.

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/ ... -holocaust
photo_2023-01-25_09-56-45.jpg
Dilan Yesilgoz VVD Minister van Justitie en Veiligheid kamerlid tijdens het vragenuurtje in de tweede Kamer

Het kabinet heeft besloten tot een verbod op het in het openbaar ontkennen, bagatelliseren of vergoelijken van de Holocaust. Op overtreding van het verbod komt een gevangenisstraf te staan van maximaal een jaar.

"Ontkenning van dit soort gruwelijke misdaden tegen de menselijkheid is helaas aan de orde van de dag", zegt demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz, die het wetsvoorstel heeft voorbereid.
Zorgelijk

"Zo zien we regelmatig dat het monster van het antisemitisme weer de kop opsteekt. Dit baart mij ontzettend veel zorgen en mogen wij niet onbeantwoord laten, want de les van de Holocaust is geen geschiedenisles", aldus Yeşilgöz.

Begin dit jaar bleek uit onderzoek dat bijna een kwart van de Nederlanders geboren vanaf 1980 denkt dat de Holocaust "een mythe" is of dat het aantal Joden dat werd gedood zwaar overdreven is:
Strafbaar

Het strafrechtelijk verbod en het expliciet strafbaar stellen, geldt niet alleen voor de Holocaust. Het gaat ook om oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide, los van de Tweede Wereldoorlog. Met het besluit geeft het kabinet uitvoering aan Europese verplichtingen.
Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Dilan Yesilgöz)”